Firma Profil

Lidt historisk baggrund

Vagn Pedersen Maskinfabrik A/S er grundlagt i 1958 af smedemester Vagn Pedersen.

Vagn Pedersen Maskinfabrik i 80erne

Vagn Pedersen Maskinfabrik i 80erne

Op gennem 60´erne beskæftigede firmaet sig med VVS-, blik- og smedearbejde bl.a. for det hastigt voksende Hatting Bageri, hvor der gennem årene var mange store og spændende opgaver.

Senere kom et næsten 20-årigt langt samarbejde med emballagevirksomheden Aug. Laursen i Horsens. I 1969 flyttede firmaet på Bødkervej, hvor der senere blev købt mere til og bygget nyt.

I 1989 blev VVS- og blik-afdelingen solgt fra, således at firmaet i dag udelukkende beskæftiger sig med underleverandørarbejde indenfor smede- og maskinarbejde samt service-, reparation – og montageopgaver hos et antal faste kunder. Men der er også blevet plads til et par niche produkter.

I 1997 udvidede firmaet produktionslokalerne med 750 m2 til flammeskæring, i et nyt udstykket industriområde på Smedebakken i Hatting.

I 2003 blev firmaet JM værktøj opkøbte. I 2005 valgte vi at udvide produktionslokalerne på Smedebakken, så det blev muligt at samle den spåntagende bearbejdning.

Det blev i 2007 besluttet, at samle alle aktiviteterne på Smedebakken, hvorfor det var nødvendigt at opføre en ny hal på 2500 m2. Firmaet råder nu over 5000 m2 produktions/lager og administrationslokaler.

I 2015 blev Vagn Pedersen Maskinfabrik A/S delt op i to selskaber, VP Maskinfabrik A/S og VP Stål A/S. De 2 selskaber har stadig et tæt sammenarbejde og har da også samme ejer og dirktør.

Alt i alt beskæftiger VP Maskinfabrik A/S og VP Stål A/S tilsammen ca. 60 vel-uddannet Maskintekniker, Værktøjs-tekniker, smede, maskinarbejder og værktøjsmager.

I 2016 blev værktøjs-afdelingen, VP Tooling oprettet, som selvstændigt selskab.

 

VP Tooling

VP Hatting - Facade set oppefra.

VP Hatting – Facade set oppefra.

Her koncentrere vi os 100% om værktøjer, enkel styk, samt små serie og prototype  samt fremstilling af special-maskiner.
Vi kører efter vores gamle motto “Keep it simple” d.v.s. vi ikke er så meget til overfancy konstruktioner med dertil dyre fremstillingsomkostninger. Men vi ved at, hvis man holder konstruktionen simpel, er værktøjet som regel hurtigere og billigere at fremstille, men også hurtigere og billigere at vedligeholde.

Vores egen konstruktør har et rigtigt godt kendskab til vores maskinpark og ved at hele konstruktionen er designet målrette til vores maskiner, undgår vi at der kommer “overraskelser” når vi er igang med fremstillingen.