Konstruktion

VP Tooling

Konstruktion af Form- Snit og Stanse-værktøjer til plast- og metal- industrien, samt special værktøjer til reparation af maskinen. Vi kan også tilbyde konstruktion af special maskiner efter kundes ønske.

Emnemodningen

Hos VP Tooling ved vi, at et værktøj ikke bare er et værktøj. Men at selve værktøjs konstruktionen og emnemodningen er en vigtig del af processen.

Tit kan man med små rettelser på et plast- eller metal emne, spare meget på materialer og cyklus tiden, uden det går ud over styrken i emnet. Vi står selvfølgelige til rådighed, hvis I mangler en sparringspartner til emnemodning.

Konstruktion - Snit & Stanse værktøjer.

Snit og Stanse værktøj, tegnet i Solid Works.

Keep it simple

Vi kører efter vores motto “Keep it simple”.  D.v.s. at vi ikke er så meget til overfancy konstruktioner, med dertil dyre fremstillings omkostninger. Men vi ved, at hvis man holder værktøjs konstruktionen simpel, er værktøjet som regel hurtigere og billigere at fremstille, men også hurtigere og billigere at vedligeholde.

SolidWorks

Alle vores designs og konstruktioner er tegnet i Solid Works. Dette gør at man har hele konstruktionen i fuld 3D. og kan tage højde for eventuelle fejl i konstruktionen, inden man begynder at fremstille værktøjet.

For alle vores konstruktioner gælder selvfølgelig, at du har ret til alle konstruktions-beregninger, 3D filer og 2D tegninger over projektet.

Backup

Har du ikke mulighed for at gemme filerne selv, vil de altid ligge trygt hos os, under dit kundenavn og varenummer. Hvis du skulle få brug for at lave ændringer i værktøjet eller have udskiftet en del med tiden.

Alt vores Cad og Cam data, bliver der kørt backup på flere gange dagligt.

Se billeder af værktøjer vi har konstrureret her.

 Sprøjtestøbe form / Køling

 Snit & Stans / Strimmel layout
Vil du vide mere?

Vil du vide mere om hvad vi kan tilbyde inden for konstruktion, er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 52 22 23 22

Sprøjtestøbe form / Køling Snit & Stans / Strimmel layout  

 

Konstruktion

Konstruktion betyder sammensætning. En maskinekonstruktion eller en værktøjkonstruktion, vil næsten altid være trin 2 på et projekt. Trin 1 er som regel ideen/emnet.

En konstruktør vil starte med at regne på, om ideen/emnet i det valgte materiale overhovedet kan holde til det man vil med ideen. Måske lave nogle beregninger på om man kan spare cyklustid og materiale på selve ideen/emnet. Her kan nogle få gram have stor betydning, hvis man nu skal lave 1.000.000 emner, så kan det blive til en helt del kg. eller få sekunder bliver hurtig til timer. Dette er det, der kaldes emnemodning og kan som regel godt betale sig at kigge på, da der hurtig er mange penge man kan spare.

Når man har lagt sig fast på designet og materialet, vil konstruktøren begynde at regne på selve den maskine eller det værktøj, som der skal til for at lave “ideen/emnet”. Sådan en maskine eller værktøj kan indholde flere 100 konstruktions beregninger omkring materialevalg, cylinder, motor, gear, hærdning, belægning osv. Da det er meget vigtigt, at maskinen eller værktøjet nu også kan holde til det antal ideer/emner som der er budgetret med. Ellers må man begynde at regne på sliddele, som man så kan udskifte efterhånden som de bliver slidte i maskinen eller værktøjet. Til sidst har konstruktøren hele sammensætningen af “ideen/emnet”

  • Prisen på hele maskinen/værktøjet.
  • Drift prisen på maskinen/værktøjet, ved et bestemt antal.
  • Prisen på eventuelle slid dele.
  • Cyklustid
  • Prisen pr. emnet ved et bestemt antal.