Sprøjtestøbning

Komposit - gummi- og plast- emner lavet med sprøjtestøbning.

Komposit – gummi- og plast- emner lavet med sprøjtestøbning.

Erfaring

Hos VP Tooling har vi mange års erfaring med fremstilling og vedligeholdelse af sprøjtestøbe værktøjer til gummi- og plast-industrien.

Knowhow

Gennem en årrække har vi fået en stor knowhow og specialviden omkring avancerede form-værktøjer til gummi- og plast-industrien. Formen kan være i både aluminium og hærdet stål eller at man komponere de to materialer. Vi kan derved holde vægten nede på værktøjerne, uden det går udover stabiliteten og levetiden på værktøjet.

Belægning

Vi har fået oparbejdet en stor erfaring, inden for belægning af slid delen i værktøjerne. Belægningen afhænger af hvilken materiale værktøjet skal arbejde i. Med den rigtige belægning, får vi en række fordele på værktøjet. Højere produktions antal og derved øget standtid mellem service,  samt hurtigere rengøring og vedligehold på værktøjet. Vi ender derved med en meget bedre økonomi på værktøjet og derved en lavere stykpris på de producerede emner.

Miljø

Mange af vores største kunder stiller større og større krav, at alle smører-og renseprodukter vi bruger på værktøjerne er fødevare godkendt. Dette gør det til et godt og miljø rigtigt sted, at få fremstillet og vedligholdt værktøjer. Plus det er mere sundt for vores team af værktøjs-magere.

Nedbrud

Vi ved det er dyrt, at holde stille med et værktøj. Derfor har vi altid et stort lager, af hærdede plader i forskelligt værktøjstål på lager. Vi kan derfor hurtigt få dannet nye kerner, indlæg o.s.v. Dette gør at vi ofte kan have et værktøj i produktion indenfor 24 timer efter et nedbrud, selvom de er med komplekse kerner eller indlæg.

Vi kan håndtere værktøjer på op til 8 tons.

Se billeder af sprøjtestøbeværktøjer her.

Aluminium Sprøjtestøbe form
Sprøjtestøbe form, hvor indløbet er en del af emnet.
Vil du vide mere?

Vil du vide mere om hvad vi kan tilbyde inden for sprøjtestøbe værktøjer, er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 52 22 23 22

Aluminium Sprøjtestøbe form, med flere indbygge hærdet og belagte stålindlæg.
Form vægt 3.200kg. / Emne vægt 13kg.
Sprøjtestøbe form, hvor indløbet er en del af emnet. Det vil sige, at der er ingen plastspild på produktionen.  

 

Sprøjtestøbe værktøjer

Et sprøjtestøbe værktøj kaldes normalt bare en Form. Sprøjtestøbe værktøjer bruges til at lave emner i plast, ved at man smelter plasten og sprøjter plasten ind i formen med højt tryk. Her får det så lov til at køle, indtil det er blevet stift nok til man kan afforme emnet. En sprøjtestøbe form er someregl et meget præcis værktøj, hvor alt passer inden for 0,01mm. og flere af dele i værktøjet kan være passet til inden for 0,005mm.